Begroting: Leiden bezuinigt 17,5 miljoen euro

De gemeente Leiden moet in een nieuwe bezuinigingsslag 17,5 miljoen euro besparen. Volgend jaar gaat het om ruim 13 miljoen, maar ook de jaren erna zijn nog ingrepen nodig. Vanmiddag presenteerde wethouder Strijk van financiën de ontwerpbegroting voor 2013. Zoals Sleutelstad vorige week al kon melden – doordat een conceptversie van de begroting was uitgelekt – worden de subsidies van allerlei welzijnsorganisaties toch niet geindexeerd. Ook het wijkmanagement wordt afgeschaft, trouwen wordt duurder en de buurtvouchers worden niet opnieuw ingevoerd. Strijk vindt vooral het bevriezen van de subsidies pijnlijk, omdat een ruime meerderheid in de gemeenteraad eerder aangaf die korting niet te willen.

Wethouder Strijk over de vandaag officieel gepresenteerde begroting voor 2013.

Ook heeft het college incidentele dekkingen gevonden voor de extra miljoenen die Leiden alsnog in 2012 moet bezuinigen, nadat door fouten en verkeerde inschattingen pas laat in het jaar bleek dat er minder geld te verdelen was dan gedacht. Onder andere de extra miljoenen voor een groen dak op de nieuw te bouwen parkeergarage aan de Lammermarkt zijn geschrapt.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×