Geriatrische trauma-unit geopend in Rijnland Ziekenhuis

Gisteren is er een Geriatrische trauma-unit geopend in het Rijnland Ziekenhuis, locatie Leiderdorp. Patiënten van 70 jaar of ouder met een heup- of bovenbeenfractuur, kunnen hier terecht. De afdeling besteedt niet alleen aandacht aan de breuk zelf, maar ook aan alle andere zaken die bijdragen aan een voorspoedig herstel. Het herstelprogramma dat patiënten op de unit doorlopen, sluit goed aan op het revalidatieprogramma in Verpleeghuis Leythenrode of de thuissituatie. Binnen de unit werken de vakgroepen chirurgie, orthopedie en klinische geriatrie nauw met elkaar samen. De huiskameromgeving van het traumacentrum biedt patiënten een vertrouwde omgeving en helpt ze snel weer in hun normale ritme te komen. In plaats van in bed te liggen, kunnen ze al een dag na de operatie plaatsnemen in een van de stoelen in de huiskamer. Het contact tussen patiënten onderling, het organiseren van activiteiten en gezamenlijke maaltijden in de huiskamer, dragen bij aan een sneller herstel.

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×