Overzichtstentoonstellingen van 90 jaar fotografie in Leiden

Het 90-jarig bestaan van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) wordt van 5 oktober tot en met 7 december gevierd met drie tentoonstellingen en twee publicaties.

De eerste tentoonstelling zal op 5 oktober feestelijk geopend worden door wethouder Jan Jaap de Haan (Cultuur). Bij deze buitenexpositie zullen tot en met 4 november foto’s van leden van het LAFV te zien zijn op vier prominente locaties in het centrum van Leiden.

In het gebouw van het Rijnlands Architecten Platform (Nieuwstraat 33) zijn in dezelfde periode twee exposities te zien. Bij de eerste staan door leden gemaakte architectuurfoto’s centraal, de tweede bestaat uit dertig dubbelbeelden waarin Leidse gebouwen van nu worden vergeleken met hun uiterlijk rondom 1922.

De laatste tentoonstelling vindt plaats van 10 november tot 7 december in het Poortgebouw van de Universiteit Leiden aan de Rijnsburgerweg 10. Daar worden een zestigtal portretfoto’s van in 1922 geboren Leidenaren geëxposeerd.

Naast de tentoonstellingen verschijnt een publicatie over de geschiedenis van het LAFV. Ook komt er een uitgave over de foto’s van de tentoonstellingen.

Meer informatie over het 90-jarig jubileum, de tentoonstellingen en andere activiteiten is te vinden op de speciale website van de LAFV.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×