De Morspoortgarage is sinds vandaag officieel open. De eerste week kan er gratis worden geparkeerd. (Foto/video: Chris de Waard).

Morspoortgarage geopend: eerste week gratis

Vanmiddag is op het Morspoortterrein de gelijknamige parkeergarage feestelijk geopend. Wethouder Pieter van Woensel reed als eerste de omstreden tijdelijke garage binnen. die kwam er pas na vijf jaar van politieke commotie en rechtzaken. De garage telt 400 parkeerplaatsen. Ook kunnen er electrische auto’s worden opgeladen. Over tien jaar wordt de parkeergarage weer gedemonteerd. Rond die tijd wordt ook het voormalige belastingkantoor gesloopt. Op het terrein komt dan een woonwijk.

Vooral voorstanders van de garage kwamen op de opening af. Stakeholders zoals het Centrummanagement, de Kamer van Koophandel, Leiden Marketing en de Winkeliersvereniging Haarlemmerstraat zijn dolblij met de extra parkeerplekken op loopafstand van het historische (winkel)centrum.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×