Rooms-katholieke parochies komen samen in Heilige Petrus en Paulusparochie

Acht rooms-katholieke parochies uit Leiden, Leiderdorp, Stompwijk en Zoeterwoude gaan fuseren. Zij gaan per 1 oktober samen verder onder de naam Heilige Petrus en Paulusparochie. Op zaterdag 6 oktober komt de bisschop van Rotterdam, mgr. Van den Hende naar Leiden om de officiële start van deze nieuwe parochie te vieren. De plechtige Eucharistieviering vindt plaats in de Sint-Petruskerk aan de Lammenschansweg en begint om 19.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. De Heilige Petrus en Paulusparochie telt elf kerkgebouwen en krijgt twee pastoors, een diaken en twee pastoraal werkers voor de pastorale zorg. De naam Heilige Petrus en Paulusparochie, is de naam die lang geleden ook verbonden was aan de rooms-katholieke geloofsgemeenschap in Leiden.

Advertentie

Leiden Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×