Het groene speelplein van de Marelandschool was een van de tien projecten waar medewerkersvan de Rabobank een handje kwamen helpen tijdens de vrijwilligersdag van de bank. (Foto: Arno Massee).

Medewerkers Rabobank steken de handen uit de mouwen

Het winterklaar maken van de natuurspeeltuin, reparatiewerkzaamheden bij Hoeve Cronesteijn en een bezoek aan Avifauna met de cliënten van ’s Heeren Loo. Dit zijn enkele projecten waar de medewerkers van Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest gisteren een handje hebben geholpen. De Rabobank ging op haar vrijwilligersdag met zo’n 125 medewerkers aan de slag bij tien verschillende projecten in de regio.

Een aantal medewerkers ging aan de slag in het Ronald McDonald Huis in Leiden en de Daktuin van het LUMC. Er werd schoongemaakt, er werden spelletjes georganiseerd voor de kinderen en er werd appeltaart gebakken voor de gezinnen. Bij de Natuurspeeltuin Leiderdorp droegen de medewerkers van de Rabobank hun steentje bij door de tuin winterklaar te maken. Het gemaaide gras werd bij elkaar geharkt en onkruid verwijderd. Frank van Noort, medewerker van Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest: ‘Wij hebben veel werk verricht in de natuurspeeltuin. Zo kunnen de kinderen komend voorjaar weer volop genieten en spelen in de speeltuin.’

Bij de Marelandschool staken de medewerkers hun handen uit de mouwen voor hun groene speelplein. Zij gingen aan de slag met het maken van een blotevoetenpad en maakten een wilgentunnel. Ook op Hoeve Cronesteijn hielp de Rabobank een handje mee. Hier worden dagelijks mensen met een verstandelijke beperking opgevangen voor hun dagbesteding. De hoeve had last van een konijnenplaag waardoor bloemen, planten en de moestuin waren vernield. Er werd een hek geplaatst en de tuin werd opnieuw ingericht. Daarnaast zette een aantal medewerkers zich in voor woonzorgcentrum Lorentzhof. De huiskamer en gezamenlijke ruimte kregen een likje verf. De cliënten van ’s Heeren Loo brachten samen met de medewerkers van de Rabobank een bezoek aan Avifauna.

Ilse de Heer, medewerker van Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest: ‘Het was een leuke en dankbare dag. De cliënten van ’s Heeren Loo hebben deze dag echt genoten. En daar doen we het natuurlijk voor.’

Dit zijn slechts enkele projecten waar de medewerkers aan de slag zijn gegaan. Met de activiteiten heeft de Rabobank zich ingezet om maatschappelijke organisaties in Leiden en omgeving te helpen bij het realiseren van doelen, die op eigen kracht niet of moeilijk haalbaar zijn. Daarnaast vonden de medewerkers het vooral inspirerend en nuttig om mee te doen en zich in te zetten voor de lokale projecten.

Leiden Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×