Brandweer aan de slag met Reverse graffiti

Deze week gaat Brandweer Hollands Midden aan de slag met Reverse graffiti. Met behulp van een sjabloon en een hogedrukspuit wordt in drukbezochte winkelgebieden de slogan Met een rookmelder slaap je rustiger, ophangen die rookmelder aangebracht. Dit gebeurt door het selectief reinigen van de bestrating. Met deze actie wil de brandweer mensen wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid bij het voorkomen van woningbranden. Ondanks een toenemende rookmelderdichtheid zijn nog veel woningen niet voorzien van een of meerdere werkende rookmelders. Uit de statistieken blijkt dat het aantal slachtoffers bij woningbranden de laatste jaren nauwelijks afneemt. Rookmelders waarschuwen met een luid alarm wanneer zij rook signaleren. Vooral ’s nachts is dat van levensbelang, Als mensen slapen, ruiken en horen ze niets. Naast de reverse graffiti-actie is er de rookcontainertour. In een namaakwoning simuleert de brandweer een huiskamerbrand. Op diverse locaties in Hollands Midden kan het publiek zelf aan den lijve ondervinden hoe verstikkend rook kan zijn. Daarnaast worden alle personeelsleden van thuiszorgorganisaties in de regio Hollands Midden uitgenodigd voor een brandveiligheidsinstructie. Tijdens deze bijeenkomsten wordt stilgestaan bij de specifieke aandachtspunten die betrekking hebben op de brandveiligheid van zelfstandig wonende senioren. Meer informatie staat op www.brandweer.nl/hollandsmidden.

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×