Dr. Steven Engelsman Grant voor jong wetenschappelijk talent

De komende vijf jaar kan jong wetenschappelijk talent een aanvraag indienen voor de Dr. Steven Engelsman Grant. Op 25 april jl. nam Steven Engelsman na een twintig jaar durend directeurschap afscheid van Museum Volkenkunde. Engelsman heeft zich in de afgelopen jaren ingezet voor een goede band tussen de Universiteit Leiden en Museum Volkenkunde. Bij zijn afscheid als algemeen directeur van Volkenkunde bood het museum hem een vijfjarige Grant op zijn naam aan. Het Fonds voor Etnologie in Leiden (FEL) heeft  besloten de Grant te verdubbelen; de heer Engelsman en zijn vrouw besloten dit op persoonlijke titel aan te vullen tot een jaarlijks bedrag van € 6000.

Voor het promoten van de eindresultaten van onderzoek dat in relatie staat tot de collectie van Museum Volkenkunde, stelt het museum vanaf 2012 vijf jaar achtereenvolgens per jaar € 6000 beschikbaar. De Dr. Steven Engelsman Grant biedt financiële ondersteuning aan jong wetenschappelijk talent ter stimulans van het begin van een carrière in volkenkundig wetenschappelijk onderzoek.

Studenten verbonden aan een Master Museum Studies van de Universiteit Leiden en Research Associates*, gelieerd aan Museum Volkenkunde kunnen bij het museum een aanvraag voor een Dr. Steven Engelsman Grant indienen. Er zijn jaarlijks zes grants te vergeven; twee van € 500, twee van € 1.000 en twee van € 1.500. Doeleinden voor de aanvraag kunnen onder andere de vertaling of plaatsing van een artikel of tentoonstellingsreview, de organisatie van een lezing, congres of workshop of de presentatie van een poster of paper in het buitenland zijn.

De aanvragen worden behandeld door een beoordelingscommissie, bestaande uit Steven Engelsman, het hoofd onderzoek van Museum Volkenkunde, een wisselend extern lid dat betrokken is bij de Universiteit Leiden en een lid van het Fonds Etnologie Leiden.De bekendmaking van de Grants 2012 zal plaatsvinden op 30 november, de dag waarop Museum Volkenkunde haar 175-jarig bestaan viert. De deadline voor de aanvraag is 14 november. Meer informatie staat op www.volkenkunde.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×