(Foto: SieboldHuis, video: KLM).

SieboldHuis gekozen tot 93e KLM huisje

Het Leidse SieboldHuis is ter gelegenheid van de verjaardag van luchtvaartmaatschappij KLM vereeuwigd in Delfts blauw. Mevrouw Kris Schiermeier, directeur van het SieboldHuis en burgemeester Henri Lenferink ontvingen vandaag het eerste exemplaar uit handen van Chief Operating Officer Pieter Elbers.

Jaap van Sandijk in gesprek met een dolblije directeur Schiermeier over het KLM-huisje van het Sieboldhuis.

In het SieboldHuis worden voorwerpen getoond die Philipp Franz von Siebold (1796-1866) tussen 1823 en 1829 heeft verzameld tijdens zijn verblijf op Deshima, de Nederlandse handelsnederzetting bij Nagasaki in Japan. Bovendien doet het statige pand aan het Rapenburg dienst als museum van de Japanse cultuur.

Het SieboldHuis is mede gekozen omdat het uiting geeft aan de bijzondere relatie tussen Japan en Nederland. Met de uitverkiezing als 93e KLM huisje wil ook de KLM de goede en lange relatie met Japan benadrukken. “KLM startte in 1951 de eerste lijndienst naar Tokio. De vlucht ging een keer per week en deed er 2,5 dag over. De vluchten bleken succesvol en dat zijn zij nog steeds. Nu reizen er dankzij 18 vluchten per week jaarlijks ruim 400.000 passagiers met KLM naar en van Japan,” aldus Pieter Elbers.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×