Aanmelden voor jeugdlintje kan nog tot 19 oktober

Help je elke week op de kinderboerderij, de speeltuin of je sportclub? Doe je ontwikkelingswerk in een ver land of ga je geregeld wandelen met de hond van je buurvrouw? Leiden eert ook haar jonge helden. Op 23 november reikt wethouder Roos van Gelderen (Jeugd, Zorg en Welzijn) weer de jeugdlintjes uit aan Leidse kinderen en jongeren die zich belangenloos inzetten voor anderen. Aanmelden kan nog tot 19 oktober. Een van de juryleden is Gert-Jan de Zwart, directeur van basisschool Lucas van Leyden.

Directeur Gert-Jan de Zwart van basisschool Lucas van Leyden over de Leidse Jeugdlintjes.

Op www.leiden.nl/jeugdlintje staat het aanmeldingformulier. Om in aanmerking te komen voor een jeugdlintje moet je geruime tijd vrijwilligerswerk hebben gedaan. Tenminste twee mensen moeten de aanvraag ondersteunen en een van hen mag geen familielid zijn. Een jury van vijf mensen bepaalt wie uiteindelijk een lintje verdienen. Juryvoorzitter is wethouder Roos van Gelderen, daarnaast zitten in de jury: Esther Karsch-Spiro (PvdA-raadslid), Gert-Jan de Zwart (directeur Lucas van Leyden), Frida Steenblik (directeur Da Vincicollege) en een vertegenwoordiger uit het jongerenwerk.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×