VVD wil spoeddebat over bouwkosten theater Ins Blau

De VVD Leiden heeft voor aanstaande donderdag een spoeddebat aangevraagd. In het debat staan de flink hoger uitgevallen bouwkosten voor het theater Ins Blau centraal. Daarnaast wil de partij vragen stellen over het gebrek aan informatie daarover vanuit het stadsbestuur.

Vorige week stuurde het college van burgemeester en wethouders een brief aan de raadscommissie Samenleving. Hieruit bleek dat de kosten van het herontwikkelen van de gymzaal achter Haagweg 4 niet de geplande 435.000 euro hebben gekost, maar 850.000 euro.

In de brief staan diverse redenen waarom de kosten hoger zijn uitgevallen. Zo moesten er extra maatregelen worden genomen om geluidsoverlast te beperken en extra worden geïnvesteerd in de kwaliteit van het gebouw. Verder was de capaciteit van onder andere de elektra- en rioolvoorzieningen niet voldoende voor theater Ins Blau en de Stichting Stadsparkeerplan Leiden.

De gemeente presenteerde ook een plan om de hogere kosten op te vangen. Zo wordt de exploitatietermijn verlengd van 15 naar 25 jaar en wordt de huursom verhoogd.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×