Foto: Gerry van Bakel.

Plastic vissen valt in het water

Sinds vorig jaar is Groenlinks al meerdere malen aan het plastic vissen geslagen. Afgelopen woensdag, op de Dag van de Duurzaamheid, vond er weer een actie plaats. Samen met vrijwilligers heeft de partij afval uit de grachten gevist. De actie kwam in slecht vaarwater terecht toen één van de vrijwilligers de droogte van de boot voor het water van de Nieuwe Rijn verruilde. Hij was zo enthousiast aan het vissen dat hij over boord viel. Gelukkig kon hij zijn kop boven water houden en is hij weer snel opgevist. Uiteindelijk zijn er in een uurtje negen vuilniszakken aan rommel opgevist. Verslaggever Gerry van Bakel voer mee met GroenLinks en sprak onderweg met de plasticvissers.

De partij ziet in dat hun actie geen structurele oplossing is en heeft zich dan ook ingezet om naast de bestaande veegploeg, een visploeg in het leven te roepen. In deze veegploegen zijn daklozen werkzaam die daarmee wat geld verdienen. Ook de andere partijen zijn enthousiast over een visploeg. Het college is aan het ondezoeken wanneer dit van start kan gaan.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×