Prof. Ton van Raan (Foto: rapsite)

'Wat is Leiden zonder universiteit?'

Om 20.00 uur vanavond stelt professor Ton van Raan zichzelf deze vraag in een lezing bij het Rijnlands Architectuur Platform. Van Raan is verbonden aan de Univesiteit Leiden en staat aan het hoofd van het Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies. Hij is bedenker van de officiële Leidse leus: ‘Leiden, Stad van Ontdekkingen’. In zijn lezing benadrukt hij enerzijds dat de concurrentiepositie van een universiteit voor een belangrijk deel afhangt van de voorzieningen in de stad van vestiging. Anderzijds belicht hij het economische belang en de invloed van de universiteit op de openbare ruimte in Leiden en omstreken. De lezing is de aanzet voor de tentoonstelling ‘Universiteit en de Stad’ die dit najaar zal openen.

Roel van Niekerk in gesprek met professor Ton van Raan over het belang van de Universiteit Leiden voor onze stad.

Mocht u de lezing willen bezoeken; het Rijnlands Architectuur Platform is te vinden op Nieuwstraat 33, 2312 KA Leiden.

Leiden Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×