D66 stelt vragen over 'doorfietsen bij regen' in Leiden

D66-Leiden stelt vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders over het navolgen van een succesvol experiment in Groningen waarbij fietsers vaker groen licht krijgen tijdens slecht weer. D66-leden Peter Bootsma en Elze ’t Hart willen peilen of de gemeente Leiden ook geïnteresseerd is ditzelfde experiment op te zetten.

Bootsma en ’t Hart zijn enthousiast over een geslaagd experiment in Groningen waarbij fietsers tijdens slecht weer kunnen doorfietsen. Bij stoplichten in die stad werden sensoren geplaatst die regen of sneeuw konden detecteren. Wanneer dat weertype waargenomen werd, kregen de fietsers vaker groen licht.

Volgens de D66-leden verhoogt doorrijden het comfort voor de fietsers en wordt het verplaatsen op een milieuvriendelijke manier bevorderd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×