De 59 te slopen woningen van Portaal aan het Lakenplein zijn nu echt onbewoond. (Foto: Winand Stut).

Huizen Lakenplein onbewoonbaar

De huizen van Portaal aan het Lakenplein zijn onbewoonbaar. Tot aan de sloop, staan ze dan ook leeg. De corporatie is al lange tijd van plan de 59 huizen te slopen en op de plaats die zo vrij komt, nieuwe woningen neer te zetten. Het complex is niet meegenomen in de grote renovatie aan de Oranjegracht en Waardgracht. In afwachting van de planontwikkeling zijn de woningen ruim vier jaar bewoond door bewoners van Ad Hoc leegstandsbeheer. Afgelopen winter bleek dat de woningen zo slecht waren dat het niet meer verantwoord zou zijn om de huurders de komende winter in te laten gaan.

De huidige woningen zijn nu volledig ontmanteld. Gas en licht is afgesloten, asbest is waar nodig verwijderd, alle installaties zijn verwijderd en de ramen en deuren zijn dichtgemaakt. Het groen is zoveel mogelijk verwijderd en om het complex staan hekken. De komende tijd zullen de brandweer en de politie het complex gebruiken voor brandoefeningen. Portaal hoopt snel een sloopvergunning te krijgen, zodat de sloop begin volgend jaar kan starten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×