Dubbelkorig concert Lingua Musica en Ars Vocalis

Het Leids kamerkoor Lingua Musica en het Delfts kamerkoor Ars Vocalis geven op de zaterdagen 3 en 10 november een concert met werken van tien Nederlandse componisten. De koren worden begeleid door het Aristo Kwartet. Het concert van eigen bodem is zeer gevarieerd: religieus en werelds, vrolijk en stemmig, en kent oude en nieuwe muziek. De twee belangrijkste werken zijn de dubbelkorige Missa Antiphonica van Badings en De twaalf maanden van Toebosch.

Beide werken worden zelden uitgevoerd. Ook worden twee madrigalen van de Leidse renaissance-componist Cornelis Schuyt gezongen. Verder worden werken van Hendrik Andriessen, Diepenbrock, Escher, Franken, Lassus,  Sweelinck en Voormolen uitgevoerd. De tiende componist – met een bewerking voor strijkkwartet van de Chromatische fantasie van Sweelinck – is Van Sigtenhorst Meyer. 

Het concert van 3 november vindt plaats in de Lutherse Kerk aan de Hooglandse Kerkgracht in Leiden. Op 10 november wordt het concert in de Waalse Kerk van Delft herhaald. Beide concerten beginnen om 20.15 uur en kaarten kosten €12,50 per persoon.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×