Nederlandse en Afrikaanse studenten in debat over toekomst

In het kader van het 65-jarig bestaan van het Afrika-Studiecentrum in Leiden, wordt een spannende debatcompetitie gehouden tussen Nederlandse en Afrikaanse studenten. Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere: “Is er voor jongeren in Afrika kans op werk? Welke initiatieven kunnen genomen worden om hen aan werk te helpen? Als ze migreren, hoe vinden ze hun weg in de Europese samenleving? Hoe kan de stem van jongeren meegenomen worden in ontwikkelingsbeleid en jongerenbeleid?”

Na een intensief trainingsweekend gaan de gemotiveerde jongeren los op 25 en 26 oktober. Het einddebat is openbaar en iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn en de ‘public speech’ van de eerste serie winnaars te beluisteren. Een deskundige jury kiest de beste spreker in aanwezigheid van burgemeester Lenferink en wethouder Roos van Gelderen. 

Vrijdag 26 oktober van 13.00-17.00 uur.
Plaats: Zaal 1A20, Faculteit Sociale Wetenschappen, Universiteit Leiden, Wassenaarseweg 52, Leiden.

Meer info: www.ascleiden.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×