Drietal aangehouden voor spuiten graffiti

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn drie jongens aangehouden voor het spuiten van graffiti. Getuigen die rond 02.00 uur zagen dat een groepje jongeren met spuitbussen in de weer was rond een school aan de Jac. P. Thijsselaan, belden de politie. Toen agenten bij de school aankwamen, waren de daders gevlogen. Op de Broekweg troffen ze twee Oegstgeestenaars van 15 en 17 jaar aan. Toen bleek dat één van hen rode verf op zijn kleren en handen had, werden Beide knapen aangehouden. Een 17-jarige jongen uit Sassenheim bleek ook betrokken te zijn bij de bekladdingen. Van hem is later een verklaring opgenomen. Inmiddels hebben diverse benadeelde partijen aangifte gedaan. Tegen de drie jongens zal proces-verbaal worden opgemaakt. De politie vraagt benadeelden altijd aangifte te doen van graffiti. Graffiti spuiters laten vaak een vaste tag (een soort handtekening) achter, die de politie kan gebruiken om de daders te achterhalen. De kosten van het verwijderen van de graffiti, kan bij een aanhouding vervolgens op hen verhaald worden.

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×