425 Jaar Universiteitsbibliotheek Leiden

Het eerste boek was een bijbel van Willem van Oranje, gegeven bij de stichting van de universiteit in 1575. Het duurde vervolgens tot 1587 voor de eerste bibliotheeksruimte met boeken en dienstverlening aan studenten en hoogleraren in gebruik werd genomen. Die eerste ruimte bestaat nog steeds; het is de garderobe in het Academiegebouw. Dit jaar, 425 jaar na dato, is die (meertalige) bijbel nog steeds in bezit van de universiteitsbibliotheek, plus drie miljoen titels daarbij, vertelde Kasper van Ommen, van de bibliotheek, afgelopen woensdag bij nieuws071 op sleutelstad FM.

De universiteitsbibliotheek bestaat 425 jaar en houdt een lezingenreeks, dat en meer vertelde Kasper van Ommen in de uitzending.

Onder die drie miljoen boeken onder meer de Atlas Maior van Blaeu op 1 november al in een van de vier lezingen figureert die ter gelegenheid van het jubileum wordt gegeven. Iedereen die meer wilt weten over De Ring van de Duif – een Arabisch handschrift van Ibn Hazim (door Remke Kruk op 1 november), de Studentenschetsen van Klikspaan (door Peter Zonneveld op 29 november) of de Lof der zotheid van Erasmus (Hans Trapman op 6 december), moet zich even aanmelden via aanmelding@library.leidenuniv.nl of (071) 527 28 32. Zo lang er plaatsen zijn, is iedereen die zich heeft aangemeld van harte welkom.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×