Van Laar bij zijn installatie als gemeenteraadslid in februari 2012. (Archieffoto: Chris de Waard).

Oud-raadslid Van Laar mogelijk naar Tweede Kamer

Roelof van Laar (PvdA), die vorige maand afscheid als lid van de Leidse gemeenteraad, wordt mogelijk lid van de Tweede Kamer. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september haalde hij geen zetel, maar nu zijn partij hoogstwaarschijnlijk onderdeel uit gaat maken van de regering, zou er wel eens een zetel in kunnen zitten voor de Leidenaar.

Van Laar stond bij de verkiezingen op plaats 43. De PvdA haalde 38 zetels, waardoor hij de vijfde in de rij is als er een plaats vrij komt in de fractie. Nu de PvdA waarschijnlijk in de regering komt, is de kans groot dat een aantal Kamerleden minister of staatssecretaris zal worden. De lege zetels die zij achterlaten zullen in handen komen van de volgenden op de lijst. Omdat Van Laar op dit moment de vijfde is, is de kans groot dat hij een Kamerzetel op zijn naam krijgt.

Van Laar is op dit moment voorzitter van de stichting Stop Kindermisbruik. Deze baan is zo druk, dat hij in september zijn zetel in de Leidse gemeenteraad opgaf. Als hij een zetel in de Tweede Kamer kan bekleden, zal hij deze baan echter verkiezen boven zijn functie bij Stop Kindermisbruik, zo liet hij vlak na zijn afscheid van de raad al weten op Twitter.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×