Joop Stokkermans overleden

In de nacht van afgelopen woensdag op donderdag is Joop Stokkermans overleden. De in Leiden geboren pianist en componist stierf na een kort ziekbed in een ziekenhuis in Hilversum. Johannes Andreas Stokkermans werd op 20 februari 1937 geboren In de Sleutelstad. Hij studeerde piano en compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en in Parijs. Daarna schreef Stokkermans onder meer musicals, radio- en televisiemuziek en kinderliedjes. Hij leverde een aantal bijdragen voor de Nederlandse deelname aan het Eurovisiesongfestival en was betrokken bij de opname van een groot aantal platen en cd’s. Stokkermans won met zijn werk een aantal prijzen, waaronder de Gouden Harp en Louis Davidsprijs. Hij werd 75 jaar oud.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×