De winnaars kregen een cheque en bloemen. Hun wens wordt vervuld. (Foto: PR)

Twintig winnaars bij prijsuitreiking Rabobank Wensenfonds

Groene schoolpleinen, kluisjes voor bewoners van een verpleeghuis Wijkerslooth, twee kassa’s voor Werfpop, kleding voor de reddingbrigade in Leiderdorp, een boek over de vrijwillige brandweer van Oegstgeest, tropische geluiden in de kas van Hortus Botanicus, trommels voor het jeugdorkest van Kunst & Genoegen. Allemaal blije gezichten donderdag in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Hun wens is gehonoreerd.

Gerry van Bakel was aanwezig bij de bekendmaking van de winnaars en sprak na afloop met enkele geluksvogels.

“Dit is onze manier van iets terugdoen voor de samenleving waar we als bank middenin staan,” zegt Kees de Graauw, directeur Particulieren bij Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest over het Rabobank Wensenfonds. “We willen mensen blij maken en hen de kans geven een wens te laten uitkomen die de maatschappij ten goede komt.”

Een jury bekeek alle inzendingen, ruim honderd, en nomineerde 50 projecten verdeeld over zes categorieën. Inwoners van Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp kozen hieruit hun favoriete wens. In elke categorie leverde dat drie winnaars op. Daarnaast was er de sympathieprijs van de jury voor Best Buddies Leiden, dat nu met studentvrijwilligers en hun licht verstandelijk beperkte ‘buddies’ naar muziekfestival ‘Maak je droom waar’ kan. De medewerkers van de Rabobank mochten ook een wens belonen en kozen voor het pijnpaspoort het Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden. In dat paspoort staan de wensen van kinderen die pijnlijke en vervelende onderzoeken moeten ondergaan. Zodat zij minder last en stress ervaren.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×