Edison Jazzism Publieksprijs voor Leidse saxofonist Bart Wirtz

De Leidse saxofonist Bart Wirtz heeft de Edison Jazzism Publieksprijs 2012 gewonnen met zijn album iDreamer. Dat is zojuist bekend gemaakt in het Radio 6 programma Winfried Draait Door. De prijs wordt op 28 november uitgereikt in het Muziekgebouw Eindhoven. die avond worden er nog zes Edisons uitgereikt. Bart zal net als een aantal van de andere winnaars zal samen met het Metropole Orkest op het grootse gala optreden. De Edison is één van de oudste muziekprijzen ter wereld en handhaaft zich al vijftig jaar moeiteloos tussen de Grammy Awards, de BRIT Awards, de Echos, de Schallplattenpreis en de Grand Prix du Disque.

Ook in nieuws071 werd vrijdag direct stilgestaan bij de Edison Jazzism Publieksprijs voor de Leidse saxofonist Bart Wirtz.

iDreamer, Wirtz’ droom: een cd opnemen met een Amerikaanse band in New York. Challenge Records bood hem deze kans en een prachtig project werd werkelijkheid. De wereldberoemde trompettist Nicolas Payton, een groot fan van de hard-jazzband Monsieur Dubois waar Wirtz in zat, wilde graag meedoen. Bassist Richie Goods was de volgende. En als laatste maar niet de minste: pianist Xavier Davis en drummer Kendrick Scott, lid van de band van Herbie Hancock. Zo werd er een bezetting van uitzonderlijke kwaliteit geformeerd. De kwaliteit van dit kwintet is duidelijk te horen vanaf de eerst noot.

Bart Wirtz is een van de beste jonge saxofonisten in Europa op dit moment. Zijn flexibele en veelzijdige stijl reikt van Hard-Bop tot vrije improvisatie. Wirtz heeft zijn eigen geluid en benadert jazz op een geheel eigen manier.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×