Veel kapvergunningen voor bomen aangevraagd

In de Vondellaan staan er 47 bomen op de nominatie, het Schrijverspark bij de Haagweg levert 37 kandidaten, aan de Vlietweg dreigen 57 bomen te verdwijnen en ook het Trekvlietplein verliest 11 exemplaren. Blijft er in Leiden nog wel een boom staan? Bomen die ziek zijn, de straat opbreken of anderszins voor overlast zorgen mogen gekapt worden. Wel is er vaak een herplantingsplicht op dezelfde plaats of elders in de wijk. En moet er ten compensatie een bijdrage worden gestort in het bomenfonds, waarmee herplant wordt gefinancierd. Maar het is niet zo dat elke boom die wordt gekapt, vervangen wordt door een nieuwe boom. Soms komen er minder bomen terug, maar soms ook meer. In de maanden maart tot en met juli mogen er geen bomen worden gekapt in verband met het broedseizoen van vogels die er hun nesten in bouwen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×