Prof. Jan Smit, foto: PR.

Nieuwe serie Leidse Winterlezingen van start

GEA Kring Rijnland organiseert een nieuwe serie Leidse Winterlezingen en de eerste vindt plaats op 11 november in Naturalis. Onder de titel ‘De meteoriet die de aarde veranderde’, vertelt prof. Jan Smit het fascinerende verhaal over de inslag van een meteoriet bij Chicxulub 66 miljoen jaar geleden, waarbij een groot aantal dier- en plantensoorten uitstierf. De inslag maakte een gat van 35 km diep bij een doorsnee van 80km en had de kracht van 7 miljard keer de atoombom op Hiroshima. De lezing wordt geïllustreerd met beeld en geluid en vindt plaats in de Cinema van Naturalis. De toegang is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum, of lidmaatschap van GEA en NGV. De lezing begint om 13.00 uur. Meer info: //rijnland.gea-geologie.nl/lwl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×