SP wil opheldering over vertrekregeling Leidse rector

De SP-fractie in de Tweede Kamer wil opheldering over de vertrekregeling van Paul van der Heijden, de rector magnificus van de Universiteit Leiden. Van der Heijden stopt in februari als rector, maar zal tijdens veertien maanden sabbatical zijn salaris van 210.000 euro per jaar behouden. De SP heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gevraagd om uitleg. 

Prof.mr. Paul van der Heijden (63) is sinds 2007 rector magnificus. In 2010 kwam hij al in opspraak omdat zijn salaris boven de Balkenendenorm ligt. Per februari 2013 zal hij opgevolgd worden door Carel Stolker, die op dit moment werkzaam is als hoogleraar Burgerlijk recht aan de Universiteit Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×