Workshops Elektriciteit en duurzaamheid vallen in de smaak

Deze week stonden op veel Leidse basisscholen speciale technieklessen op het programma. Technolab organiseerde gisteren en vandaag workshops Elektriciteit en duurzaamheid ter voorbereiding van hun wereldrecordpoging om de grootste stroomkring ooit te maken tijdens de lichtjesparade. De kinderen uit groep 5/6 van de Tweemaster kregen een batterij, een stroomdraad en een lampje en bouwden zelf een stroomkring. Daarna gingen ze de stroomkring uitbreiden met meer lampjes en stroomdraden. “Ik denk dat ik er wel vijf lampjes tussen kan zetten, maar dan gaan ze wel minder fel branden,” vertelde Bram. Vervolgens deden de kinderen in groepjes een duurzaamheidquiz. Claire: “Het waren allemaal hele leuke opdrachten.” Tot slot werd het lied voor de lichtjesparade geoefend.

Gerry van Bakel woonde de workshop bij en maakte een reportage.

Meester Dick den Hollander is blij met de aanschouwelijke techniekles. “Door zelf te ervaren leren de kinderen meer dan dat ik het vertel of ze een filmpje bekijken. Ik hoop dat er vanavond een heleboel kinderen meegaan naar de lichtjesparade en de stroomkring. Ondanks de regen.”

Ilse Disseldorp van technalab vertelde woensdag bij Sleutelstad FM over de recordpoging ‘grootste stroomkring’ die de leerlingen vandaag hebben gedaan.

Technolab is een organisatie die kinderen in aanraking wil laten komen met techniek in de breedste zin van het woord. Via workshops en projecten op zowel basisscholen als scholen in het voortgezet onderwijs. Technolab wil een brug slaan tussen wetenschap, techniek, onderwijs en maatschappij en kinderen leren hoe de wereld om hen heen in elkaar zit. Kijk voor meer informatie op www.technolableiden.nl.

Dit jaar organiseert Centrummanagement Leiden voor de tweede keer de lichtjesparade als opening van het winterseizoen. Tijdens de lichtjesparade gaat overal de feestverlichting aan in de winkelstraten in de Leidse binnenstad.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×