Lezing over de avonturen van Caspar Reinwardt

OP woensdagmiddag 14 november vertelt Andreas Weber bij Museum Boerhaave over de avonturen van scheikundige en plantkundige Caspar Reinwardt. Reinwardt onderzocht van 1816 tot 1822 de natuur en samenleving op Java en de Molukken, tegen de achtergrond van het Nederlands kolonialisme. De Nederlandse koloniën aldaar vormden een nog grotendeels ongerept terrein. Koning Willem I zond in de eerste helft van de negentiende eeuw Nederlandseen Duitse reizigers op onderzoek uit naar de Maleise Archipel. Die onderzoekers brachten planten, dieren en mineralen in kaart en deden dat ook met de weinig bekende gebiedsdelen. Andreas Weber is postdoc aan de Universiteit Twente (Science, Technology, and Policy Studies). Hij promoveerde in Leiden met het proefschrift Hybrid Ambitions: Science, Governance, and Empire in the Career of Caspar G.C. Reinwardt (1773-1854) (Leiden University Press, 2012). De lezing begint om 16.30 uur en is toegankelijk voor iedereen met een museumkaartje.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×