Radiodebat over herinneringen bij Museum Boerhaave

Hoe?Zo! Radio en Museum Boerhaave organiseren op woensdagavond 14 november een radiodebat over herinneringen. Zowel persoonlijke als gezamenlijke herinneringen zijn ongrijpbaar, veranderlijk en manipuleerbaar. Tijdens het debat staan de wetenschappers stil bij vragen als: “Waar zijn herinneringen `van gemaakt’? Hoe worden herinneringen opgeslagen? Hoe belangrijk zijn herinneringen voor onze persoonlijke identiteit? Is het geheugen te trainen?” Te gast is onder meer Martijn Meeter, cognitief neuropsycholoog aan de VU. Meeter onderzoekt geheugen en herinneringen in de hersenen, door bijvoorbeeld te kijken naar de invloed van drugs, geheugenverlies na hersenletsel en door het geheugen van dieren te vergelijken met dat van mensen. De leiding van het debat is in handen van wetenschapsjournalist Jeroen Dirks. Het debat begint om 20.00 uur en is live te beluisteren op Radio 5. Het publiek is vanaf 19.30 uur welkom. De toegang is vrij.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×