Kinderen uit groep 6 van basisschool Roomburg staan opgesteld in de stroomkring die gisterenavond het wereldrecord levende stroomkring verbrak (Foto: Technolab Leiden, fotoreportage: Emile van Aelst.)

Zevenhonderd kinderen vestigen wereldrecord met langste stroomkring

Dankzij de inzet van 700 kinderen is Leiden een wereldrecord rijker. De leerlingen van groep 6 van basisscholen uit de Sleutelstad en omliggende plaatsen, vormden de langste menselijke stroomkring ooit. Eerst liepen de jongens en meisjes gisteren in twee parades door de binnenstad. De eerste parade startte op de Doezastraat, waar de ondernemers de kinderen welkom heetten met een sfeervol aangeklede winkelstraat met allerlei levende lichtfiguren. De tweede parade begon op de Beestenmarkt, waar de kinderen werden verrast door de dansertjes van de Leidse Balletschool.

Langs de routes werden tal van optredens gegeven, om de gezellige Leidse sfeer luister bij te zetten. Zo werden de kinderen getrakteerd op een optreden van de Nieuw-Zeelandse Haka-dansers en had het SieboldHuis een voorstelling van Japanse waterlelies op het Rapenburg. Fields of Wonder verzorgde op meerdere locaties theatervoorstellingen en Acrogym Groen-Wit bracht de kinderen letterlijk en figuurlijk in hogere sferen. Op de Steenschuur werden ze nog eens verrast door een dansoptreden van BplusC op het water. De Muziekboot toverde de Leidse grachten om tot een openlucht orkestzaal. Aan het eind van de Lichtjesparade verzamelden de kinderen zich rond de Nieuwe Rijn, voor de recordpoging voor de langste menselijke stroomkring. Deze poging, die voor de Guinness gefilmd werd, is geslaagd.

Ilse Disseldorp van technolab over de recordpoging tijdens de lichtjesparade

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×