Dronken Leidenaar zonder rijbewijs op opgevoerde snorfiets negeert stopteken

Een 23-jarige Leidenaar is afgelopen zaterdagnacht aangehouden, omdat hij een stopteken van de politie negeerde. Hij bleek geen rijbewijs te hebben, had te veel gedronken en zijn snorfiets was opgevoerd. Agenten die rond 04.00 uur ter hoogte van de ABN/AMRO stonden,zagen de Leidenaar met hoge snelheid over de Breestraat rijden, richting Noordeinde. Ze gaven hem een stopteken vanwege zijn hoge snelheid en omdat hij geen helm droeg. De Leidenaar negeerde de agenten en hield niet in. Eén agent moest snel opzij stappen, om niet geraakt te worden. Hij wist de bestuurder even beet te pakken, waardoor de snorfiets begon te slingeren. De bestuurder gaf echter weer gas en wist weg te komen. Een politiebiker zette de achtervolging in en zag dat de snorfietser in moest houden, vanwege de uitgaansdrukte op straat. Hij werd kort daarop aangehouden. Uit een blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Hij blies 735 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×