Leidenaar Jeroen van Eijk voorgedragen voor landelijke archeologieprijs

De Leidse archeoloog Jeroen van Eijk (1966), is een grote kanshebber voor de Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie 2012. Deze landelijke archeologieprijs is ingesteld om de veldarcheologie op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Van Eijk woont in Leiden en werkt sinds 1998 bij de Leidse vestiging van RAAP Archeologisch Adviesbureau. Hij houdt zich bezig met het opsporen van archeologische vindplaatsen door middel van grondboringen en heeft inmiddels een record-aantal boringen gezet. Alleen al de afgelopen 6,5 jaar waren dat bijna 9000 boringen met een totale lengte van 29394 meter. Voor zijn hele loopbaan wordt de lengte van al zijn boringen geraamd op maar liefst 63 km. Van Eijk doet veel onderzoek in Leiden en omgeving. Hij ontdekte bijvoorbeeld een van de oudste strandwallen in polderpark Cronesteyn en deed in de Oostvlietpolder onderzoek naar vindplaatsen uit de IJzertijd en Romeinse tijd. Ook de tracés van de Rijn- Gouwelijn en de Rijnlandroute heeft hij afgeboord.

Van Eijk was betrokken bij onderzoek naar het Romeinse Kanaal van Corbulo in Voorschoten/Leidschendam en de Romeinse weg langs de Limes, de grens van het Romeinse Rijk. Hij is de eerste borende archeoloog die voor de prijs is genomineerd. Met de voordracht wil RAAP niet alleen een ervaren en gewaardeerd collega in de schijnwerpers zetten, maar ook laten zien dat archeologie meer is dan opgraven alleen. De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie is een initiatief van Hazenberg Archeologie. De winnaar wordt door middel van publieksstemming bepaald. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 16 november, tijdens het landelijk archeologiecongres, de Reuvensdagen in Ede. Stemmen kan tot komende maandag om 9.00 uur op www.gpnv.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×