Leids college: Unity en Sleutelstad allebei representatief

Het college van B en W in Leiden stelt de gemeenteraad voor om allebei de lokale omroeporganisaties die om de Leidse zendmachtiging strijden ‘representatief’ te verklaren. Dat betekent dat zowel de Stichting Agglomeratieomroep Holland Centraal (Unity) als de Stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Sleutelstad) over een programmabeleidbepalend orgaan beschikken waarin de Leidse samenleving voldoende is vertegenwoordigd. Een voorkeur spreekt het college niet uit. Volgende maand zal de gemeenteraad dat voorstel vrijwel zeker overnemen. Een keuze wordt dan overgelaten aan het Commissariaat voor de Media in Hilversum dat zich daarbij in elk geval deels kan laten leiden door de keuzes die in enkele regiogemeenten gemaakt zullen worden.

Wethouder Jan-Jaap de Haan (CDA, Cultuur) over het representatief verklaren van allebei de lokale omroep initiatieven.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×