Duurzame Student Energy Race van start

Studentenhuisvester SLS Wonen en studentenvereniging Minerva slaan de handen ineen om duurzaamheid onder de aandacht te brengen van studenten. In de Student Energy Race gaan acht studentenhuizen met elkaar de strijd aan om zo veel mogelijk energie te besparen.

Max Heck, quaestor collegii (penningmeester) van Minera, vertelde in Nieuws071 hoe dat in zijn werk gaat. “In elk huis wordt een slimme meter geplaatst. Daarop wordt bijgehouden hoeveel energie de huizen verbruiken ten opzichte van voorgaande jaren. Wie procentueel het meest bespaart in vijf maanden tijd, wint de wedstrijd”.

Max Heck van Minerva over de Student Energy Race, in Nieuws071

Het startschot voor de Student Energy Race werd maandag 5 november gegeven door Lisa Johnson, directeur van SLS Wonen. Tot en met april 2013 zullen de huizen, waaronder vijf van Minerva en drie van Augustinus en Quintus, proberen elkaar af te troeven om zo de hoofdprijs in de wacht te slepen. In de tussenliggende maanden zijn er ook prijzen te verdienen. “Elke maand staat in het teken van een thema. Het huis die de meeste energie bespaart op het bijbehorende thema, wint een maandprijs,” aldus Max.

Daarnaast worden de deelnemende studenten ook financieel gestimuleerd om hun best te doen. In elke huur bij SLS Wonen zit ongeveer 70 euro aan energiekosten berekend. “Bij dit project is het zo dat als een huis 30 euro bespaart op energie, ze ook 30 euro minder huur hoeven te betalen. Ze gaan hun besparing dus ook merken in hun portemonnee. Dat is een extra motivatie om hier goed aan mee te doen.”

Zowel SLS Wonen als Minerva zetten zich in voor duurzaamheid. Zo investeert de studentenhuisvester al jaren in duurzame, energiebesparende maatregelen. Minerva richt naast de Student Energy Race ook op energiebesparing binnen de eigen sociëteit. Eerder dit jaar werd Minerva onderscheiden met een groen lintje van GroenLinks, en mag zich daarom de meest duurzame studentenvereniging van Leiden noemen.

De strijd tussen de acht studentenhuizen is te volgen via een speciale Facebookpagina

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×