Extra kamers voor studenten bij Leiden Centraal

De gemeente Leiden draagt een miljoen euro bij aan de realisatie van 90 extra studentenwoningen bij Leiden Centraal. Die komen in het leegstaande gebouw op de hoek van het Stationsplein en de Stationsweg, boven de Jumbo supermarkt. Eigenaren Ymere en NS Stations starten in februari 2012 met het verbouwen van het pand. Een jaar later kunnen de studenten er naar verwachting hun intrek nemen. Het gebouw blijft minstens 10 jaar in gebruik voor studentenhuisvesting.

Ook bij Lammenschans komt extra studentenhuisvesting. In een van de verouderde gebouwen in het Lammenschanspark kunnen in ieder geval de komende 18 maanden studenten terecht. De komende jaren verrijst in het Lammernschanspark een enorme studentencampus met circa 2.000 studentenkamers en starterswoningen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×