Wethouder Van Woensel presenteert nieuwe nota Wonen

“De realiteit is best somber,” erkent wethouder Van Woensel over zijn nota Wonen die hij woensdag in de uitzending van Nieuws071 op Sleutelstad FM besprak. De huizenmarkt zit op slot, coöperaties hebben het moeilijk, investeringen zijn wel noodzakelijk, maar bouwbedrijven krijgend de financiering maar moeizaam rond. Toch wacht een aantal wijken op nieuwe investeringen. De vraag rijst hoe.

Wethouder Pieter van Woensel in gesprek met Sebastiaan van der Lubben over de nieuwe nota Wonen van de gemeente Leiden.

Van Woensel presenteert zijn plannen in de nota Wonen. Directe aanleiding voor een nieuwe nota zijn onder andere veranderingen op de Leidse woningmarkt. Meer vraag naar huurwoningen voor middeninkomens en minder vraag naar dure koopwoningen nopen Van Woensel een nieuwe visie te presenteren die over acht jaar haar beslag moet hebben. Bij de realisatie van die plannen is de wethouder ‘in hoge mate’ afhankelijk van andere partijen. Wat volgens Van Woensel overigens geen reden is om bij de pakken neer te zitten. “Er is een verborgen vraag naar woningen – er komt een tijd dat de crisis voorbij is. Dan moeten woningen klaar zijn om de vraag op te vangen.” En dat kan volgens Van Woensel alleen als de gemeente met andere partners aan de slag gaat. “Ook al hebben we allemaal en smallere portemonnee.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×