Open huis Fokuswoning Professorenwijk

Morgen kunnen belangstellenden een kijkje nemen in een Fokuswoning in de Professorenwijk en kennis maken met Fokuswonen in het algemeen. De deuren van Professorenpad 89 staan open tussen 12.00 en 16.00 uur. De open dag wordt georganiseerd in het kader van de Week Chronisch Zieken en is interessant voor mensen met een lichamelijke handicap en hun familieleden, omwonenden van het project, professionals in de zorg, scholieren en werkzoekenden. Bezoekers kunnen een Fokuswoning en de ADL-eenheid (hulppost) bezoeken, en praten met medewerkers en cliënten. Een Fokusproject bestaat uit 12 tot 20 aangepaste woningen die verspreid in een woonwijk staan. Fokuswoningen zijn volledig aangepaste, gelijkvloerse huurwoningen, die de cliënt huurt van een woningcorporatie. Vanuit een nabijgelegen hulppost verleent Fokus, in en om de woning, assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL-assistentie). De cliënt bepaalt wanneer en hoe hij geholpen wordt, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Op die manier kan de cliënt in alle vrijheid het leven leiden zoals hij dat wil. In Nederland zijn bijna 100 Fokusprojecten, met ruim 1300 cliënten.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×