Archeologische vondst bij sloop Waagblok, foto: Vincent Frequin

Archeologische vondst bij sloop aan Breestraat

Deze week zijn er resten van middeleeuwse huizen aangetroffen bij graafwerkzaamheden aan de Breestraat. Bij het slopen van het Waagblok, dat deel uitmaakt van de Aalmarktproject, stuitte de graafmachine op twee oude muren. Niet totaal onverwacht, maar wel bijzonder. Het ondergrondse metselwerk stamt vermoedelijk uit de tweede helft van de 13e eeuw, wat zou betekenen dat het om een van de oudste huizen in Leiden gaat. Lang valt er echter niet te genieten van de archeologische vondst, de bouw mag immers geen vertraging oplopen. Naar alle waarschijnlijkheid worden de muren opnieuw begraven om plaats te maken voor het nieuwe pand van kledingwinkel The Sting.

Archeoloog René Torremans en bouwhistoricus Jos van Rooden in gesprek met Vincent Frequin over de bijzondere vondst aan de Breestraat.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×