Leidse familiegeschiedenissen binnenkort online

Iedereen die onderzoek doet naar zijn/haar voorouders heeft geluk: het Regionaal Archief Leiden zet binnenkort alle notariële protocollen uit Leiden en omstreken van vóór 1811 online, alwaar ze vanaf 1 januari 2013 gratis op te vragen zijn. Het gaat om bijvoorbeeld inboedels, schenkingen, schuldbekentenissen, huwelijksvoorwaarden en testamenten. Sinds 2010 heeft het Regionaal Archief Leiden stapsgewijs de helft van deze protocollen gescand en gepubliceerd. De komende maanden volgt ook de rest. Binnen de Nederlandse archiefwereld geldt het Regionaal Archief Leiden als een voorloper op het gebied van digitalisering.

De enorme hoeveelheid oude documenten wordt door tientallen medewerkers digitaal ingescand. Tussen al deze familiegeschiedenissen bevinden zich ook enkele bijzondere. Zo heeft president Barack Obama ook een Leidse voorouder die in het archief voorkomt: Thomas Blossom. Obama stamt, net als zijn voorganger Bush, af van Blossom die als pilgrim in Leiden gewoond heeft.

Ariela Netiv van het RAL in gesprek met Wendy Dallinga over de digitalisering van notariële protocollen.

Als u benieuwd bent wie precies uw Leidse voorouders zijn, kunt u binnenkort uw onderzoek beginnen op de website van het Regionaal Archief.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×