Herontwikkeling Koppenhinksteeg start begin volgend jaar

In januari wil de Leidse projectontwikkelaar Hans Bakker van Atrium Vastgoed starten met de herontwikkeling van de voormalige Vrijplaats Koppenhinksteeg. De begin 2010 ontruimde panden staan al ruim 2,5 jaar leeg en zowel in de stad als in de gemeenteraad zwelt de kritiek op Bakker aan. Die zou de panden laten verloederen. Dat klopt niet, zegt Bakker. “We willen er juist iets heel moois an maken. Ik hou van deze stad. Leiden heeft me veel gegeven en ik wil graag iets terugdoen”. De lange tijd tussen ontruiming en ontwikkeling is te wijten aan een ingewikkeld vergunningentraject en de crisis. Ook is Bakker zelf een tijd lang uit de running geweest.

Hans Bakker start begint volgend jaar met de herontwikkeling van het complex aan de Koppenhinksteeg. Als hij er niet in slaagt voldoende appartementen te verkopen, gaan hij alsnog beginnen. “Dat moet ook wel, anders lopen de kopers weg. We gaan dan een deel zelf verhuren.”

Onderhandelingen met Portaal over een hoekpand dat Bakker graag bij het complex wil betrekken, zorgden voor extra vertraging. Inmiddels heeft hij dat pand aangekocht en alle vergunningen zijn zo goed als rond. De ontwikkeling start zodra Bakker 50% van de appartementen heeft verkocht. Hij hoopt dat het eind dit jaar zover is: “We zitten er in elk geval niet ver meer vanaf.”

Volgens wethouder Pieter van Woensel moet het complex in april 2013 worden opgeleverd. Zo niet, dan moet Atrium 25.000 euro boete betalen voor elke maand dat hij later klaar is. Bakker ontkent dat een dergelijke afspraak in het contract met de gemeente staat. Hij denkt voor de ontwikkeling 12 tot 13 maanden nodig te hebben en is dus op zijn vroegst in februari 2014 klaar.

In een videopresentatie vertelt Bakker over zijn plannen met het complex dat hij Eduard IJdo heeft gedoopt. Naar de gelijknamige boek- en steendrukkerij die er ooit gevestigd was.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×