Ondernemers in nood moeten vaker aan franchise denken

Ondernemers in nood zouden vaker aan franchising moeten denken, bepleitte advocaat Jan-Willem Kolenbrander (De Clercq Advocaten en Notarissen) woensdag in de uitzending van Nieuws071. Banken houden steeds vaker hun hand op de knip voor ‘eenpitters’, die veel lastiger korting bij groothandels kunnen bedingen. Franchisenemers kunnen vaak gunstige leenvoorwaarden bij een bank krijgen en hebben een betere onderhandelingspositie bij leveranciers. Naam, merk en herkenbaarheid zijn bij het grotere publiek al bekend en volgens Kolenbrander is dat, gecombineerd, een sterke troef om te ondernemen onder de paraplu van bestaande concepten. Nadeel is het verlies van vrijheid; ondernemers zullen zich moeten schikken naar de eisen van de franchise-gever. Vaak gehoorde kritiek dat franchises de stad saaier maken, weerlegde Kolenbrander. Uit onderzoek blijkt dat winkelend publiek graag in andere steden bij dezelfde winkels shoppen. 

Jan-Willem Kolenbrander in gesprek met Jan Vogel en Sebastiaan van der Lubben.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×