Van Woensel: 'Ontwikkeling Lakenplein gaat niet door'

De nieuwbouw aan het Lakenplein, ingepland door Woningcorporatie Portaal, gaat zeer waarschijnlijk niet door. De crisis zet stadsvernieuwingsprojecten onder druk. Dat schreven eerder deze week de grootste 32 gemeenten van Nederland (georganiseerd in de G32) in een brandbrief aan het nieuwe kabinet. Leiden is onderdeel van die 32 gemeenten, maar lijkt op het eerste gezicht met de vele stadsvernieuwingsplannen toch weinig van de economische malaise te merken. Toch voelen ook voor Van Woensel de onderhandelingen met corperaties over nieuwbouw en wijkvernieuwing ‘stroever’ aan dan enkele jaren geleden. Dat zei de wethouder Van Woensel (Stedelijke ontwikkeling) woensdag in de uitzending van Nieuws071.

Wethouder Van Woensel verwacht ondanks de problemen eind november met goed nieuws te komen. Wat is is, wilde hij gisteren nog niet zeggen.

Op de vraag wat in Leiden door de crisis niet kan doorgaan, noemde Van Woensel na enig aandringen het project aan het Lakenplein. Het gebied is nu nog een parkeergelegenheid met omliggende bebouwing. Plan was om het gebied te bebouwen. Maar daar is dus geen geld voor. Van Woensel noemde het als een van de slachtoffers van de crisis. 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×