Reanimatietrainingen LUMC

Het LUMC vindt dat iedereen kan leren reanimeren en organiseert daarom reanimatietrainingen waarin de deelnemers in een aantal uren de basishandelingen leren. In vier uur leren de cursisten reanimeren met behulp van reanimatiepoppen. Ook leren zij omgaan met een automatische externe defibrillator (AED), waarmee het hart met een stroomstoot weer in een goed ritme kan komen. Wie deze cursus wil volgen, hoeft geen medische voorkennis of EHBO-diploma te hebben. De trainingen kosten 50 euro en starten in januari. In december start het LUMC met cursussen voor het leren reanimeren bij baby’s en kinderen. Dit vraagt andere vaardigheden dan de reanimatie van volwassenen. Een hartstilstand bij baby’s en kinderen is meestal het gevolg van ademhalingsproblemen. In de drie uur durende cursus kinder- en babyreanimatie van het LUMC leren de deelnemers hoe zij levensbedreigende situaties kunnen herkennen en hoe zij moeten handelen. Deze trainingen kosten ook 50 euro. Aanmelden voor de verschillende cursussen kan via www.opleidingenlumc.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×