Veiligheidsprijs Diaconessenhuis voor Kinderafdeling

Het Diaconessenhuis heeft de eigen Kinderafdeling beloond met de Veiligheidsprijs. Ter gelegenheid van de landelijke `Week van de Patiëntveiligheid, die vandaag eindigt, besteedde het Diaconessenhuis extra aandacht aan de veiligheid van patiënten. Klinische patiënten kregen een placemat uitgereikt met tips die zij kunnen gebruiken om een bijdrage te leveren aan hun eigen veiligheid, zoals bijvoorbeeld de tip `Geef het aan als u iets niet begrijpt’. Voor medewerkers werd een scholing georganiseerd met als thema: “Teamwork en Patiëntveiligheid – leren van de luchtvaart.”     Daarnaast reikte de Raad van Bestuur de veiligheidsprijs uit aan het team dat de afgelopen jaren een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de patiëntveiligheid. De prijs ging naar het team van de kinderafdeling. De kinderafdeling van het Diaconessenhuis ontwikkelde als eerste in Nederland het PEWS (Pediatric Early Warning System). Dit systeem bevat beoordelingscriteria om vroegtijdig ernstig zieke kinderen te herkennen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×