Open Huis in nieuw B&B Huys van Leyden

De nieuwe Bed & Breakfast Huys van Leyden is dit weekend officieel geopend. Familie, buren, pers en geïnteresseerden konden een kijkje nemen in het volledig gerenoveerde herenhuis aan Oude Singel 212.

Eigenaren Lorenzo en Gaston kochten het huis december vorig jaar aan en wisten binnen vijf maanden de eerste kamers open te stellen voor bezoekers. Lorenzo noemde het een ‘pestbende’ toen hij  het vierhonderd jaar oude huis begon te verbouwen. Zonder bouwvakkers is het huis verbouwd tot een romantische Bed & Breakfast.

Kleine hotelletjes zijn een niche, volgens Lorenzo: ,,Hoe slechter de economie, hoe meer mensen behoefte hebben aan luxe. Daar past deze barokke stijl voor een goed prijsje bij.” In het huis hangen dan ook achttiende eeuwse schilderijen die Lorenzo als kunsthistoricus zelf heeft uitgezocht. ,,Om inspiratie op te doen voor mijn hotel ben ik naar Amsterdam gegaan. Ik ben daar wezen ‘hotel shoppen’ en heb verschillende vergelijkbare hotels bezocht.”

Het is een kleine Bed & Breakfast met vijf kamers en een appartement, maar zeer luxe ingericht. ,,Sinds mei zijn we klaar met verbouwen en we zitten vaak vol. We hebben een dekkingsgraad van 96%”, aldus Lorenzo. ,,Onze slogan is: Luxe is meer dan slapen. We bieden niet alleen een slaapplek aan, maar regelen bijvoorbeeld ook een taxi naar Schiphol wanneer dat nodig is.”

Foto’s J.P. Kranenburg

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×