Driedaags Kinderrechten Filmfestival vanaf woensdag 21 november

Het Kinderrechtenhuis organiseert deze week voor de tweede keer een filmfestival over kinderrechten. Van woensdag 21 november tot en met vrijdag 23 november zijn er diverse films te zien over kinderrechten wereldwijd. Overdag een educatief programma voor leerlingen van groepen 7 en 8 van de basisschool en scholieren in de eerste twee jaar van het voortgezet onderwijs. ’s Avonds kunnen alle filmliefhebbers in het Kinderrechtenhuis komen kijken naar twee documentaires en een speelfilm. Aanvang elke avond om 20.00 uur. Elke film wordt ingeleid door een gastspreker en er is gelegenheid om na te praten. “Het zijn best wel heftige onderwerpen: jeugdrechtspraak in Brazilië, kinderarbeid in Rusland en kindsoldaten in Congo,” vertelde Sarah de Vos afgelopen zaterdag in de uitzending van Cultuur071. “Wij organiseren het Filmfestival om aandacht te vragen voor de rechten van kinderen. Dinsdag 20 november is de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Kaartjes reserveren kan nog via www.kinderrechtenhuis.nl, daar staat ook alle informatie over de films. Het Kinderrechtenhuis staat aan de Hooglandse Kerkgracht 17 in Leiden.

Programma Filmfestival
Woensdag 21 november: Behave, een documentaire waarin Braziliaanse jongeren worden gevolgd die voor de jeugdrechter moeten verschijnen. Inleiding door Luiz Carlos Afonso, initiator jongerenprojecten in Brazilië. Donderdag 22 november: Girl Model, een documentaire over een meisje van 13 jaar dat modellenwerk gaat doen in Japan. Inleiding door Kristoffel Lieten, emeritus hoogleraar Kinderarbeid (UvA). Vrijdag 23 november: Rebelle, een speelfilm over een meisje dat wordt ontvoerd en opgeleid tot kindsoldaat in Congo. Inleiding door Mathijs Euwema, directeur International Child Development Initiatives.

De rechten van kinderen zijn vastgelegd in het Kinderrechtenverdrag. Het verdrag werd op 20 november 1989 aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Inmiddels is het verdrag door 191 van de 193 landen op de wereld ondertekend, waaronder door Nederland.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×