CDA: "College moet campusramp voorkomen"

De CDA-fractie in de Leidse gemeenteraad vindt dat het college ’tot het uiterste moet gaan’ om er voor te zorgen dat de Lammenschanscampus er alsnog komt. Vorige week werd bekend dat verhuurder DUWO en belegger Syntrus Achmea willen stoppen met de ontwikkeling van de nieuwe studentencampus vanwege de aankomende huurregels van het kabinet Rutte-II. Door het anders berekenen van de maximale huurprijs zouden studentenwoningen niet meer rendabel te verhuren zijn.

CDA-raadslid Arjen Bonestroo vindt het onbegrijpelijk dat het plan nu lijkt af te ketsen op de huurprijs. “Door de nieuwe regels van het kabinet kan de huur maximaal €285,- bedragen. In de gemeenteraad zijn plannen gemaakt waarbij werd uitgegaan van een huurprijs van €380,-. Dat vond iedereen acceptabel.”

De CDA-fractie heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld. Zo wil de fractie weten of de maatregelen rond de huurregels als een verrassing kwamen. Ook vraagt men zich af wat het afblazen van de campusplannen kan hebben voor de positie van de universiteit en het studentenleven in Leiden. Daarnaast vindt het CDA een brief naar de minister, aangekondigd door wethouder Van Woensel, niet voldoende. De partij roept het college dan ook op om snel met minister Blok van Volkshuisvesting om tafel te gaan zitten om tot een oplossing te komen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×