Maya-dag bij Volkenkunde

Aansluitend op de tentoonstelling 21 december 2012: Het einde van de wereld? organiseert Museum Volkenkunde aanstaande zondag een dag die in het teken staat van deze datum. Duizenden mensen over de hele wereld geloven dat 21 december 2012 het begin vormt van grote veranderingen. Zij grijpen daarbij terug op de Maya-tekst die in de eerste helft van de 20e eeuw in Tortuguero (Mexico) werd gevonden. Hierin wordt een datum genoemd die overeenkomt met 21 december 2012. De Maya-dag begint met een rondleiding over de tentoonstelling 21 december 2012: het einde van de wereld? Nikki Boot, één van de samenstellers van de tentoonstelling, licht de vier verschillende stromingen die in de tentoonstelling aan de orde komen, toe. Vervolgens is het woord aan antropoloog Ruud van Akkeren. Hij woont het grootste deel van het jaar in Guatemala, waar hij werkt aan educatieve ontwikkelingsprojecten. Naast vele wetenschappelijke artikelen en boeken, publiceerde hij de historische thriller De Dans van de Trom. In zijn lezing vertelt hij hoe de hedendaagse Maya tegen 21-12-`12 aankijken. De middag wordt verzorgd door Peter Toonen. Hij is een kenner en uitdrager van de spirituele kanten van de Maya-kalender. Toonen meent dat de wereld op 21 december 2012 zal instorten en transformeren naar een geheel nieuw bewustzijn. Na zijn inleiding geeft Toonen een workshop over de Galactische kalender van 260 dagen, die hij en anderen binnen de spirituele stroming van de 2012 denkers hanteren. Meer informatie staat op www.volkenkunde.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×