Douane krijgt hulp van Naturalis bij aanleg database

Afgelopen dinsdag kreeg Naturalis bezoek van twee laboratoriummedewerkers van de douane. In de havens en op Schiphol onderscheppen douanemedewerkers geregeld verdachte souvenirs. Maar hoe bepaal je nu of een ketting is gemaakt van bedreigde schelpen, verboden ivoor of onschuldig plastic? Om sneller uitsluitsel te krijgen, gaat de douane een database aanleggen met gegevens over de samenstelling van allerlei verboden materiaal. Met een mobiel röntgenapparaat wordt bepaald uit welke elementen een stuk bot bestaat of een stuk ivoor. Met een dergelijke database is dan vervolgens makkelijker na te gaan of een souvenir legaal of illegaal is. De medewerkers van de douane kregen allerlei dierlijk materiaal uit het enorme archief op tafel en het museumpubliek mocht meekijken.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×