Lezing: Geschiedenis van de joden in Nederland

Het Genootschap Nederland-Israël, afdeling Leiden organiseert op woensdag 28 november een lezingover de geschiedenis van de joden in Nederland in de periode na de Tweede Wereldoorlog. De lezing wordt gehouden door de heer Dr. B. Wallet. Na 1945 werd de joodse gemeenschap in Nederland opnieuw opgebouwd – tot verrassing van velen die hadden verwacht dat er geen nieuw begin zou zijn.

Met tomeloze energie werd het joodse gemeenschapsleven weer vormgegeven, in aansluiting op vooroorlogse Nederlands-joodse tradities, maar ook geïnspireerd door vernieuwingen in de Verenigde Staten en Israël. Het verhaal van die diverse en vitale joodse gemeenschap in de naoorlogse periode staat in deze lezing centraal. Daarbij is aandacht voor de verwerking van de Sjoa, de veranderende betekenis van joodse identiteit, de verhouding tot Israël en religieuze ontwikkelingen.

De lezing begint om 20.00 uur in de bovenzaal van de synagoge aan het Levendaal 14 (hoek Korevaarstraat). Reserveren voor de lezing is niet nodig. Introducés en niet-leden zijn van harte welkom. Van hen wordt een bijdrage verwacht van € 5,00. De zaal is open om 19.30 uur. Voor de aanvang van de lezing is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×